Sunday, 22 September 2013

Sendiri punya salah

Hmm, sendiri punya salah. Yess ! Sendiri punya salah sendiri tanggung risiko. Dah buat salah tu pandai-2 aa tanggung risiko. Nasib hg lah kalau status aku setiap hari menyakitkan hati ;) That's your problems, not mine. Hg memang akan sakit hati sikit kalau baca status aku kalau hg still lg simpan perasaan kat dia. Kalau hg dah tak simpan perasaan kat dia, it's good for you n me. You'll never feel hurt anymore ;) Please stop it if you dont want to get hurt :) I saw your status this morning girl. Ikut hati aku geram baca status tu. Tp aku sabarkan hati :) Dah ada pakwe tu buat cara ada laa. Yg hg dok ingat lagi kat ex hg tu kenapa dah tau ex hg pun dah bahagia ngn aku. Selama ni hg call ex hg senyap-2. Akhirnya haritu pecah tembelang. Ingat aku tak sakit hati ke beb ? If i do the same to your bf, how will you feel ? Sakit kan ? Nasib baik aku ada sokongan. Kawan-2 n kakak-2 aku sentiasa ada dengan aku. Bukan nak aibkan hg. Sendiri mau ingat laa, hg pun satu, cari masalah dengan aku. Memang silap besar lahh -_- Haishh~ sabau jelaa. Aku dah boleh anggap hg kawan aku, hg buat taik ngn aku kan ? Hm, aku boleh diam aku diam. Aku dah marah sangat jangan tanya kenapa aku terpacak depan hg :)


*for you girl ! Watch out ! Dont ever try to disturb other's relationship even he is your ex. Ex tetap ex. Past is past :) ThankYou for understanding this girl. Bagus kalau faham :)

Thursday, 12 September 2013

Rindu Blog

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum,

Hmm, dah lama tak update blog ni, bersawang dah haihh. Lupa password cenggini laa jadinya. Haha, okay, nak start ber'blog' balik lah :) InShaaAllah, cuma tak akan aktif until hujung bulan 11 ni ;) Lepas ni lepas gian nak ber'blog' balik. Haha, InShaaAllah.

Tuesday, 24 July 2012

La Tahzan ! Innallahama'ana :)


Assalamualaikum , hmm , hari nie masa diluangkan di blog sekejap :)
title untuk post kali nie 'LA TAHZAN ! INNALLAHAMA'ANA' :)

LA TAHZAN , INNALLAHAMA'ANA .

"Dan janganlah kamu bersikap lemah dan janganlah (pula) kamu bersedih hati , padahal kamulah orang-2 yang paling tinggi (darjatnya) jika kamu orang-2 yang beriman"
-Surah Ali-Imran : 139-


DOWN , SEDIH , KECEWA

semua orang mesti pernah rasa kan ? macam tuu jgak ngan aku , n now aku memang tengah down + sedih .hmm dah lahh tengah tak sihat , boleh pulak tergerak hati nak bukak FB td , hmm , tapi yang apa yang aku dapat ? sedih sangat :( memang terfikir kenapa aku kena lagi ? kenapa aku ? tapi aku fikir positif balek , Allah takkan menduga hmbaNya melebihi apa yang termampu oleh hmbaNya itu :) ayat nie selalu jadi kata-2 semangat untuk aku fikir positif . jangan terlalu negatif okay :)

"...Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-2 sesuatu..."

yesss ! betol ! Allah sudah menentukan segala-galanya . setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya :)
kita diuji dengan ujian yang berat sampaikan kita sndiri takdapat kawal kemarahan tuu . lepas satu , datang pulak lagi satu . bertimpa - timpa masalah datang . tapi aku sedapkan hati n fikir positif lagi . berulang kali aku kena sedapkan hati sendiri . memang sedih :( (right now , aku hanya fikir n teringat Allah )
aku tetap tak lupa yang aku masih ada Allah . Allah sentiasa bersama hamba-2Nya right ? :)
kepada Allah jelah sebaik-baik tempat kita mengadu .

*takperlu laa aku ak cerita sebab apa ak tengah sedih kann ?

#kayy laa , apap pun , hidup mesti diteruskan ! apa yang dah jd takleh dikenang lg dah . segalanya tinggal kenangan . maafkan aku kawan :( berbahagialah okay ! :) -sentiasa mendoakan yang terbaik untukmu .




Friday, 6 July 2012

sedih :(

assalamualaikum ,

hmm lamanyaa tak update blog , lama gilaa kann ? hmm , act , malas bukak blog , hehee ;PP , kay-2 balek pd tajuk . hmm , nampak tak tajuk kat atas ? nampak kann ? kalo tak nampak tuu , please pegi check mata tuu nahh , huhu . kay-2 , gurauu ! ;DD
hmm , act , memang sedih pon , sedih sebab , nanti akan berlaku 'perpisahan' although jap je . yelaa , sabtu ahad still ada ann ? tp , mesti miss gila ngan deme . hmm , awokk ! takyah g laa ! aku msti rindu kat hg emannnn ! err ? emann ? woaaa , mesti nak tau sapa ann ? act , eman tuu kawan aku , she is a girl keyhh ! nama penuh dy , AIMAN NABILA BINTI ABD MALIK . yeahh ! full name tuhh aku bagi ;DD HARAP MAKLUM YAA , hihi~
ermm , ada lgi sorg tp , takyah mention ahh yg tuu , hehe , ~BIARLAH RAHSIA~ , wahh , cam lagu datuk siti lakk , hehe (mesti dalam kepala tuu dok fikir sapa ann , haha , biarlah hgpa nak cakap apa pun , ADE AKU KESAH ? huhuuu . mana leh cita semua ann ? tapi tuu laa , berat hati nak lepaskan deme pegii ! huhuuuu , Allah je tau macam mana perasaan aku sekarang nehh . hmm~ papepun , kena relakan jgak . takpe laa , ada hikmahnya kan ? sabar jelaaaa~ -.-

#GUDLUCK KAWAN-2 KU , PERJUANGAN KITA BELUM HABES LAGI KEHH ! HGPA SAMBUNG LAA PERJUANGAN TUU KAT TEMPAT BARU KEHH :) KAMI KAT SINI KONPEM LAA RINDU GILA NGAN HGPA NANTI :) TAKDE DAHH NAK USIK-2 KANN ? NAK BLUSHING-2 KANN ? HUHU .


kay lahh . nak out dahh ! adios~ perutku mula buat konsert ROCK ! hehe , tata , adios ! see yaa next time ;DD

*sorie laa jarang sangat update , huhu , sebok sikit ;)

Wednesday, 2 May 2012

i'm not alone

assalamualaikum ,

hmm , ari nie nak crita pasal tajuk kat atas tuu , yaa, kt atas tuu ha , 'I'M NOT ALONE' tuu ;DD
yess , mesti nak tau kann , apa maksud tajuk tu , hmm . meh nak gtau , nak tau takk nie ? nakk ? kalo nak meh baca mehh , kalo takmo takyah baca laa ;D

nowadays ramai yang dok kata 'I'M ALONE' ! ehhh ! wehhh ! U'RE NOT ALONE laa sayang ! because Allah is always with us ! tengoklaa , betapa kita lupa Allah sentiasa bersama kita kann ? sedangkan Allah tak pernah lupakan kita :( sedihkann ? cuba kita , kita ingat someone , tapi dy bukan ingat kita punn , sedih betol takk ? hmm , renungkan laa ye kawan-2 :)

#post nie untuk kita semua , jangan terasa , sebab entry nie pon ditujukan kepada diri sendiri :)

okay laa , smpai sini je kot ? dah nk mghrib , tata , salam :)

Friday, 20 April 2012

blog baru ;DD

assalamualaikum , hyee all~

now blog nie dah di'decorate' balek ;DD
semua post-2 yang lamaa , dah pon dibuang , hehee , abaikan post-2 lama tuu , hehe , mengarut je tuu semua ;D

# New Look , New Stories laa ;D kann ?

okayy laa , nak continue decorate this blog :)) thanks pada semua pembaca blog ain yang SETIA :) lot of love <3