Tuesday, 24 July 2012

La Tahzan ! Innallahama'ana :)


Assalamualaikum , hmm , hari nie masa diluangkan di blog sekejap :)
title untuk post kali nie 'LA TAHZAN ! INNALLAHAMA'ANA' :)

LA TAHZAN , INNALLAHAMA'ANA .

"Dan janganlah kamu bersikap lemah dan janganlah (pula) kamu bersedih hati , padahal kamulah orang-2 yang paling tinggi (darjatnya) jika kamu orang-2 yang beriman"
-Surah Ali-Imran : 139-


DOWN , SEDIH , KECEWA

semua orang mesti pernah rasa kan ? macam tuu jgak ngan aku , n now aku memang tengah down + sedih .hmm dah lahh tengah tak sihat , boleh pulak tergerak hati nak bukak FB td , hmm , tapi yang apa yang aku dapat ? sedih sangat :( memang terfikir kenapa aku kena lagi ? kenapa aku ? tapi aku fikir positif balek , Allah takkan menduga hmbaNya melebihi apa yang termampu oleh hmbaNya itu :) ayat nie selalu jadi kata-2 semangat untuk aku fikir positif . jangan terlalu negatif okay :)

"...Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-2 sesuatu..."

yesss ! betol ! Allah sudah menentukan segala-galanya . setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya :)
kita diuji dengan ujian yang berat sampaikan kita sndiri takdapat kawal kemarahan tuu . lepas satu , datang pulak lagi satu . bertimpa - timpa masalah datang . tapi aku sedapkan hati n fikir positif lagi . berulang kali aku kena sedapkan hati sendiri . memang sedih :( (right now , aku hanya fikir n teringat Allah )
aku tetap tak lupa yang aku masih ada Allah . Allah sentiasa bersama hamba-2Nya right ? :)
kepada Allah jelah sebaik-baik tempat kita mengadu .

*takperlu laa aku ak cerita sebab apa ak tengah sedih kann ?

#kayy laa , apap pun , hidup mesti diteruskan ! apa yang dah jd takleh dikenang lg dah . segalanya tinggal kenangan . maafkan aku kawan :( berbahagialah okay ! :) -sentiasa mendoakan yang terbaik untukmu .




Friday, 6 July 2012

sedih :(

assalamualaikum ,

hmm lamanyaa tak update blog , lama gilaa kann ? hmm , act , malas bukak blog , hehee ;PP , kay-2 balek pd tajuk . hmm , nampak tak tajuk kat atas ? nampak kann ? kalo tak nampak tuu , please pegi check mata tuu nahh , huhu . kay-2 , gurauu ! ;DD
hmm , act , memang sedih pon , sedih sebab , nanti akan berlaku 'perpisahan' although jap je . yelaa , sabtu ahad still ada ann ? tp , mesti miss gila ngan deme . hmm , awokk ! takyah g laa ! aku msti rindu kat hg emannnn ! err ? emann ? woaaa , mesti nak tau sapa ann ? act , eman tuu kawan aku , she is a girl keyhh ! nama penuh dy , AIMAN NABILA BINTI ABD MALIK . yeahh ! full name tuhh aku bagi ;DD HARAP MAKLUM YAA , hihi~
ermm , ada lgi sorg tp , takyah mention ahh yg tuu , hehe , ~BIARLAH RAHSIA~ , wahh , cam lagu datuk siti lakk , hehe (mesti dalam kepala tuu dok fikir sapa ann , haha , biarlah hgpa nak cakap apa pun , ADE AKU KESAH ? huhuuu . mana leh cita semua ann ? tapi tuu laa , berat hati nak lepaskan deme pegii ! huhuuuu , Allah je tau macam mana perasaan aku sekarang nehh . hmm~ papepun , kena relakan jgak . takpe laa , ada hikmahnya kan ? sabar jelaaaa~ -.-

#GUDLUCK KAWAN-2 KU , PERJUANGAN KITA BELUM HABES LAGI KEHH ! HGPA SAMBUNG LAA PERJUANGAN TUU KAT TEMPAT BARU KEHH :) KAMI KAT SINI KONPEM LAA RINDU GILA NGAN HGPA NANTI :) TAKDE DAHH NAK USIK-2 KANN ? NAK BLUSHING-2 KANN ? HUHU .


kay lahh . nak out dahh ! adios~ perutku mula buat konsert ROCK ! hehe , tata , adios ! see yaa next time ;DD

*sorie laa jarang sangat update , huhu , sebok sikit ;)